7 Навики за високо ефективни луѓе pdf

Сите сакаме да успееме. И патот до успех е да ги идентификуваме навиките кои можат да ни помогнат на нашето патување. Препорачувам започнување на овој пат со читање бестселер на Стефан Кови, “7 навики на високо ефективни луѓе pdf”.

На првата публикација во 1989 година, 7-те навики за високо ефективни луѓе pdf беа речиси инстант бестселер. И брзо стана постојан дел од културниот лексикон. Со повеќе од 25 милиони копии се продаваат на повеќе од 40 јазици ширум светот. Оваа книга продолжува да им помага на милиони читатели да станат поефективни во нивните животи.

7 навики на високо ефективни луѓе pdf ве води чекор по чекор:

Кои се навиките на луѓето кои успеваат? 7 Навики на високо ефективни луѓе имаат заробени читатели 25 години. Ги трансформира животите на претседателите и извршни директори, едукатори, родители и студенти. На кратко, милиони луѓе од сите возрасти и професии имаат корист од книгата на седумте навики на д-р Кови. И, тоа може да те трансформира.

Бидете проактивни: Дискусии за концептот на кругот на влијание и круг на загриженост. Работете од центарот на вашето влијание и постојано работите да го проширите. Не седнувајте и чекајте во активен режим, чекајќи да се појават проблеми пред да се преземе дејство.
Започнете со потсетување: Замислете што сакате во иднина за да можете да работите и да планирате соодветно. Разбирање на тоа како луѓето донесуваат одлуки во својот живот. За да бидете ефективни, мора да дејствувате според принципите и постојано да ги разгледувате изјавите за вашата мисија. Кој сакаш да бидеш? Што имам да кажам за себе? Како сакате да бидете запаметени?
Ставете ги работите прво: Разговарајте за разликата помеѓу раководството и менаџментот. Лидерството во надворешниот свет започнува со лична визија и лично лидерство.
Размислете за добивка: искрени чувства за заемно корисни решенија или договори во вашите односи. Вреднувањето и почитувањето на луѓето преку вклучување на победа за сите, во крајна линија е подобро долгорочно решение.
Барајте прво да се разбере, а потоа да се разбере: Користете го сочувствително слушање за вистински да разберете личност. Ова создава атмосфера на грижа и решавање на позитивни проблеми.
Синергизирање: Комбинирање на силните страни преку позитивна тимска работа. За да се постигнат цели што никој не можеше да ги постигне сам.
Подигнување на видот: Балансирајте ги и обновувајте ги своите ресурси, енергија и здравје за да создадете одржлив, долгорочен, ефективен животен стил.
За авторот на 7 навики на високо ефективни луѓе pdf:

Стивен Р. Covey беше светски познат орган за лидерство и семејни односи. Тој има диплома од Универзитетот во Јута, Харвард МБА и д-р. од Универзитетот Бригам Јанг. Г-дин Covey беше потпретседател на одборот на Franklin Covey Co. и бил предавач, наставник и организациски консултант. Во текот на неговата кариера, д-р Covey донесе нови перспективи и разбирање за милиони читатели и студенти.

Сега, можете да преземете 7 навики на високо ефективни луѓе pdf. Оваа книга е тестирана и најдена безбедно!

%d bloggers like this: